e – Λιανικό

Δυο-τρεις  αλήθειες για το  e –  λιανικό. (επιδότηση 5000, για  eshop).  Μετά το άνοιγμα της 2ης επιχείρησης μας και από διάφορες δουλειές, δημιουργίας  site που έχουμε φέρει εις πέρας.  Πολλοί από εσάς ζητήσατε πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης.

Το γενικό συμπέρασμα, με λίγα λόγια είναι: ότι είναι για λίγους. ( ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΥΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ!)

 Γιατί είναι για λίγους:

1ον, πρέπει να έχεις ΚΥΡΙΟ καδ λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού),

όχι π.χ είμαι τσαγκάρης και πουλάω και κάτι παπούτσια! Επίσης να έχεις αποκτήσει αυτόν τον ΚΑΔ πριν το 2020 (όχι κάποιοι που τους άλλαξαν για να μείνουν ανοιχτοί)

2ον Πρέπει να έχεις λιανικό κατάστημα με ταμειακή…

όχι πχ εργαστήρι καραμέλας που δίνει και σε περαστικούς!

3ον να έχει ανασταλεί έστω και μια μέρα η λειτουργία της επιχείρησης.

4ον αν έχεις 5 μαγαζιά μπορείς να αιτηθείς μόνο για το ένα. 1 αίτηση για κάθε ΑΦΜ

5ον θα πρέπει την μέρα που θα υποβάλεις την αίτηση να έχεις ήδη  υλοποιήσει το site  σου και φυσικά να έχεις όλα τα τιμολόγια και τις καταθέσεις πληρωμών. Δηλαδή θα πρέπει πρώτα να το πληρώσετε και ίσως εγκριθεί η αίτηση.

6ον   *Επειδή κάποιοι (πονηρούληδες)  υπέθεσαν, « 5000 δίνουν, θα ΚΟΨΟΥΜΕ  τιμολόγιο 5000, το eshop θα κοστίσει 2000, άρα θα μας δώσουν τα 3000.»***  ΧΑΧΑ, σας γέλασαν! 5000 είναι για όσους έχουν τα πάντα!

Δηλαδή:

1) δημιουργία Site.

 2)Servers , Υπολογιστές , Σκάνερ, hosting, collocation (εξοπλισμός).

 3) Ανεβασμένα Προιόντα .

4) Ηλεκτρονική τιμολόγηση, παραγγελιοληψια, Αποθήκη,  Invoice κ.τ.λ Έξτρα 1000 ευρώ.

.5) Τρόποι για ηλεκτρονικές πληρωμές (η τράπεζα συνήθως θέλει πάνω από μήνα)

6) 2 Γλώσσες ( είναι χρονοβόρο )

7) Θα  πρέπει να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

8) Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας. )

Οπότε το e shop με όλες αυτές τις προϋποθέσεις ίσως και να ξεπερνάει τα 5000. Αν αφαιρέσεις τον εξοπλισμό, που δεν είναι βασική προϋπόθεση πέφτεις γύρω στα 3000,  μαζί με το πρόγγραμα τιμολόγισης , που είναι και αυστηρά το κόστος ενός τέτοιου site. Οπότε δεν έχει ΤΣΑΜΠΑ Λεφτά! Ούτε θα πάρουν όλοι 5000. Δηλαδή αν γράψει κάποιος στο τιμολόγιο 5000 μόνο την δημιουργία  eshop (γραφιστικά), ε μην περιμένει να τα πάρει, ήταν ξεκάθαροι!

7ον Όποιος έχει  franchise,  δεν δικαιούται.

8ον Βασικό κριτήριο αξιολόγησης!!! Θέλει πτώση τζίρου 20% η και περισσότερο τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. (ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ, ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ ΕΤΣΙ!!!!) Μπορεί και να μην τα πάρεις αν ήσουν βιβλιοπωλείο, παιχνιδοπωλείο  και δούλεψες Σεπτέμβριο με την σχολική χρονιά, ή Δεκέμβριο με παιχνίδια,  γιατί σου μετράει τους 4 πιο κινήσιμους   μήνες του έτους ….. αλλά σου λέει βασική προυπόθεση στην αξιολόγηση, δηλαδή παίξε ΤΖΟΚΕΡ! 😛

9ΟΝ  Φωτογραφίες από το φυσικό μαγαζί , +  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ και e-shop.

(δηλαδή δεν μπορείς να κόψεις ψέμματα τιμολόγιο και να μην υπάρχει ο εξοπλισμός)

10ον Η επιχείρησή σου να μην έχει πάρει σε κρατική βοήθεια πάνω από 200.000 (ΧΑΧΑΧ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!)

Όταν ανοίξει, θα έχουμε 15 μόνο μέρες (που ξέρεις κάποιος μπορεί να μην προλάβει να την κάνει, και ίσως γλυτώσουν μερικές! ). Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει το e shop και  κανείς δεν προλαβαίνει να σας το έχει έτοιμο, όπως το θέλουν , με όλα τα προϊόντα σας ανεβασμένα, ακόμη και αν χρησιμοποιήσουν κάποια κονσέρβα, θα υπολειτουργεί! (Επίσης πρέπει να το έχετε ήδη ξεπληρώσει, με αποδείξεις  κατάθεσης από τράπεζα.)

Και επειδή κάποιοι δεν θέλετε να κοροϊδέψετε και πραγματικά το βλέπετε σαν ευκαιρία, έχω να σας πω ότι ένα  eshop δεν λειτουργεί μόνο του!

Για να φέρει έσοδα,  σας θέλει εκεί, πρέπει να είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε σοβαρά! Αν δεν είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον τρόπο που είχατε μάθει να εμπορεύεστε, αν δεν είστε έτοιμοι να δίνετε λεφτά σε διαφημίσεις, να ποστάρετε στα social ή αν δεν θέλετε να δώσετε το χρόνο που απαιτείται , τα αποτελέσματα θα είναι: μια παραγγελία το πολύ κάθε μήνα. Το eshop έχει τρέχοντα έξοδα,  αν δεν σας βγάζει λεφτά θα καταλήξει μόνο να σας παίρνει!

Όποιος όμως το έχει σκεφτεί σοβαρά και θέλει να περάσει στην δημιουργία ηλεκτρονικής υπόστασης είτε σε  site (παρουσίαση της δουλειάς του ) είτε σε  eshop εμείς θα είμαστε πάντα εδώ δίπλα του, ειδικά σε λογικούς ανθρώπους που θέλουν να μάθουν ώστε να αυξήσουν την δουλειά τους !

Ζητώ συγνώμη για το πάπλωμα, αλλά με ρωτάνε πολλοί γνωστοί και συνάδελφοι και βαρέθηκα να βλέπω διάφορους από αναπτυξιακές εταιρίες  να υπόσχονται σε ανθρώπους, γεμίζοντας τους ελπίδες ότι έχουν πιθανότητες για τα 5000 , μόνο και μόνο για να τους χρεώσουν την αίτηση. (Γιατί αυτούς θα τους πληρώσετε , ακόμη και αν δεν εγκριθεί, καθώς  αυτοί θα σας κάνουν όντως την εργασία για την οποία θα τους προσλάβετε.)

 Τί μπορεί να γίνει:

  • Να φτιάξετε  ένα απλό  site (κονσέρβα, τυποποιημένο), χωρίς  προϊόντα περασμένα (τα περνάτε εσείς),  το οποίο τηρεί μόνο τις βασικές προϋποθέσεις (2 γλώσσες, ΑΜΕΑ, ηλεκτρονικές πληρωμές, Hosting, ασφάλεια, συμβατό με τα κινητά) , που θα υπολειτουργεί (λόγου μικρού χρόνου υλοποίησης). Το μέγιστο ποσό που μπορείτε να φτάσετε είναι μαζί με το πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης : 2000, // χωρίς το πρόγραμμα , – 1000( μπορεί να μην εγκριθεί χωρίς το πρόγραμμα, γιατί θέλει αποθήκη, ως βασική προϋπόθεση)
  • Να φτιάξετε ενα πιο καλαίσθητο site γραφιστικά, φυσικά με όλες τις βασικές προυποθέσεις και περασμένα κάποια προϊόντα,  που και αυτό θα υπολειτουργεί. Το μέγιστο ποσο επιδότησης μπορεί να φτάσει και τα 3500, με αναγκαστική προϋπόθεση το πρόγραμμα τιμολόγησης.

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε μια μικρή βάση, ώστε αργότερα , προφανώς με έξτρα επένδυση να  κάνετε το  site  σας να λειτουργήσει σωστά!

Πατήστε το παρακάτω Link για την ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ 

Στην Netwave Sollutions κύριο μέλημα μας είναι η αληθοφάνεια και ο σεβασμός απέναντι στον πελάτη μας!

Με εκτίμηση